Silti un ērti: ekstrēmo sporta veidu pārstāvis stāsta, kā ģērbties, kad ārā ir -30 grādi

Daudzu Eiropas reģionu iedzīvotāji jau ir sajutuši ziemas ierašanos. Dažos reģionos temperatūra ir nokritusies līdz -15 grādiem pēc Celsija.

Ekstrēmo pārgājienu ceļotājs Endijs Kolmens pastāstīja, kā ģērbties skarbos apstākļos, lai būtu silti, bet apģērbs neierobežotu kustības.

Viņš precīzi zina, kā to darīt, – viņš ir mērojis tūkstošiem kilometru cauri Kaukāza kalniem un izdzīvošanas pārgājienos nakšņojis -40 grādu temperatūrā.

Ceļotājs norāda, ka pareizs termoveļas apģērbs atrisina lielāko daļu ar aukstumu saistīto problēmu. Tas ir silts, ķermenis elpo, apakšveļa novada lieko mitrumu.

Lasi vēl: Ar ko iesmērēt lāpstu pirms sniega tīrīšanas: ticiet, tā būs vieglāk

Svarīgi ir arī apavi, kas nedrīkst būt cieši un mitri. Ideālas būs vilnas zeķes. Nevajadzētu atteikties no siltas cepures, cimdus labāk nomainīt pret dūraiņiem.

Kad ārā strauji pazeminās temperatūra un pastiprinās vējš, pusstundu pirms došanās ārā ir vērts uzklāt uz sejas taukainu krēmu.

“Pareizs apģērbs ir pats galvenais. Nav vērts uzvilkt visu, kas ir mājās, – tas tikai pasliktinās situāciju. Starp apģērba slāņiem jābūt gaisa slāņiem. Tas vairāk attiecas uz cieši ģērbtām meitenēm, dažkārt sāp skatīties uz apsaldētām skaistulēm,” saka ekstrēmists.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment